Bara vänner?

Fråga:
hej sandra och josse ;) jag har ett problem som ni kanske kan hjälpa mig med... jag och min bästis ( som är en kille ) har varit ihop 2 gånger nu. Nu är vi bara bästisar och han har en flickvän och jag har halvt en pojkvän.. men det känns som han inte kan släpa de. varje gång vi är ( som är väldigt ofta ) tittar han på mig hela tiden och vill typ röra mig m.m och jag vill inte att han gör så nu när han har någon annan. och jag träffar 2 av hanns systrar ganska ofta och dom avslöjar att han pratar om mig ganska ofta och han tycker jag är snygg... och hans kompisar ( killkompisar ) säger samma sak. Asså vad ska jag göra för att han ska förstå att han bara är min kompis nu ??
ps: det var han som gjorde slut!

svar:¨
 Hej Emmy! kul att du har hittat hit.
Eftersom att ni är bästavänner så borde ni ju kunna prata om rätt så mycket , så som vi alltid brukar säga, prata med honom. Be honom förklara hur han känner och vad det är han vill. Och säg att du inte tycker det är okej att han håller på med dig medan han har flickvänn. Och han verkar ju fortfarande ha intresse för dig eftersom att han vill vara nära dig och han pratar mycket om dig hemma och säger till folk att han tycker du är snygg med mera. Så vi förstår inte riktigt varför han gjorde slut ? eftersom han fortfarande verkar intresserad. Men vi tycker du ska prata ut med honom , fråha honom hur han känner och förklara också att du tycker det känns fel när han håller på. Och tala om för honom att ni bara är kompisar. Hoppas att det löser sig, och det skulle vara super kul om du mejlade oss eller något och berättar hur allt blev?
/ Sandra & Josse.


Perfect as you are

Hej kära läsare!

vi tänkte skriva ett litet pepp inlägg.  Eftersom att det är väldigt många ungdomar som tänker väldigt mycket på utseende, om man passar in och om man duger som man är.

Samhället idag är väldigt krävande och det finns ett "ideal" om hur man ska se ut, hur man ska klä sig och hur man ska ha håret med mera. Men vem är det som säger att man ska se ut så? vem är det som "bestämmer" att man ska vara smal och ha de perfekra håret? Tänka om alla i dagens samhälle skulle se lika dana ut , hur kul hade de varit liksom? alla människor har sin egna charm. Och alla ser bra ut på sitt sätt. Det finns ingen som är ful eller söt, alla är fina på sitt sätt. Och om man tänker såhär att det finns bara en utav dig, det finns bara en som ser ut som dig och det är du, det finns liksom bara ett exemplar utav dig och det är jätte värdefullt! Det finns ingen som dig själv liksom.

Så tänk på det nästa gång ni kollar er i speglen och inte känner er bekväma , att det finns ingen som du och det finns bara ett exemplar utav dig. Och det spelar ingen roll om du är, smal, kraftig, lång eller kort.
ALLA är percis lika mycket värda och percis lika vackra.


/ Sandra & Josse


Puss förbi

Fråga : hej jag har ett väldigt stort problem ( enligt mig ) jag är 14 år och har puss fobi.... varje gång jag ser någon pussas ser de sött men äckligt ut. jag har försökt en gång med mitt ex men jag klarade de tyvärr inte. Jag känner mig feg liksom.... alla mina kompisar pussade för första gången när dom var typ 9-11 år. hoppas ni kan hjälpa mig // en tjej med en konstig fobi

Svar: hej! Det kan ju kanske bero på att du känner dig osäker och inte bekväm med det, kanske att du dig narvös och då blir det ju inte så mysigt. Eller så kanske den du ska pussa inte är rätt? Du kanske inte är jätte kär och då kanske det kan kännas fel och inte alls mysigt, vi vet inte riktigt vad vi ska svara, men försök att övervinna det, desto mer man gör en sak som känns jobbigt desto lättare blir de, man måste gå emot de som känns jobbigt för att övervinna det. Hoppas de bli bra, kram/ sandra & josse.

Svar på kommentar

Kommentar: Måste säga att er blogg är för jävla bra!
Hur gamla är ni?

Vi blir lika glada varje gång man får en kommentar som denna , kul att ni gillar bloggen!
Och vi båda är 19 år.

Fortsätt att fråga en massa!

Puss / Sandra & Josse


svartsjuk , överbeskyddande, eller bara vill lägga sig i ?

Fråga:
 jag har en bästa kompis som alltid lägger sig i det jag gör. t ex om jag blir ihop med en kille hon inte gillar går hon runt och säger massa duma saker och försöker göra att jag gör slut, hon säger till och med Gör slut med honom nu da. tillslut blir jag så trött på henne och går runt och är ledsen jtte länge. det är inte bara de hon lägger sig i, nu har hon börjat lägga sig i min familj också.... hon har hålt på i nästan 5 år nu och jag har fått dåligt självförtroende för de och jag blir ofta trött och hängig och vill inte göra ett skit mer än att sitta vid datorn eller läsa en bok. hur ska jag göra så att hon slutar lägga sig i mitt privat liv ??

Svar:
 hej , ursäkta att det dröjde innan du fick svar , som vi har skrivit så va vi tvungna att ha en liten blogg paus.. men nu är vi igång igen!

Det låter nästan lite som om hon är avensjuk på dig. Hon känner sig förmodligen lite svartsjuk när du tillexempel blir tillsammans med någon för att hon är rädd att du inte ska ha lika mycket tid för henne och kanske är rädd för att hon ska känna sig utanför, låter lite som att hon vill ha dig helt för sig själv. Och det är ingenting som är ditt fel. Fast att man är bra kompisar så måste man ända kunna få ha ett eget privat liv och göra vad man själv vill, utan att kompisen ska lägga sig i. Och det är verkligen inte rätt att du ska må dåligt över det här , eftersom att ni är kompisar så ska hon ju inte få dig att må dåligt och få dåligt självförtroende, hon ska ju göra så att du få bättre! Och vi vet ju inte riktigt hur mycket du har pratat med henne , men vi tycker verkligen att du ska sätta dig ner med henne och verkligen prata ut , säg att du mår super dåligt för att hon håller på som hon gör och att det måste få ett slut, och om hon fortfarande inte tar åt sig utav de du säger så kanske det inte är så bra kompis och då kanske man får säga upp vänskapen , eftersom att du måste tänka på vad du mår bra av och göra det som får dig att vara lycklig. Hoppas verkligen det löser sig och du får jätte gärna höra av dig och berätta hur det gick! lycka till.

/ Sandra & Josse


Dream it, Wish it , Do it.


Dålig updatering!

Förlåt för en riktigt dålig updatering... vi har haft en liten blogg paus. Vi har inte rikitgt hunnit med bloggen just nu , det har varit så mycket annat. Men nu är vi igång igen! Sån det är bara att fortsätta att ställa frågor.
Puss/ Sandra & Josse.


RSS 2.0